Stuur ons een e-mail
Home Home
Naar de homepagina
Stuur ons een e-mail

Vrijwilligerswerk

Patiënten verblijven vaak voor langere tijd in het Revalidatie & MS Centrum. Daarom is het belangrijk om ook aandacht te hebben voor de "kwaliteit van leven" tijdens hun verblijf. Hiervoor wordt, naast de specifieke zorg en behandeling, o.a. gezorgd voor gepaste randactiviteiten en een aangename omgeving.

Om patiënten die extra aandacht te geven wordt beroep gedaan op een uitgebreide groep van vrijwilligers. In het totaal zijn er in en om het Revalidatie & MS Centrum ruim 100 vrijwilligers actief en dit op verschillende terreinen, o.a.:

  • Ondersteunen bij het organiseren en het begeleiden van ontspanningsactiviteiten
  • Ondersteunen van de patiënt tijdens de vrije tijd zoals krant lezen, cybercafé, uitstap maken, gezelschap houden
  • Sfeervol aankleden van het ziekenhuis volgens thema's: o.a. Kerstmis, Pasen en carnaval
  • Creëren van een aangename buitenomgeving: onderhouden van het dierenpark en planten van bloemen
  • Ondersteuning bieden in de ontmoetingsruimte

De groep vrijwilligers is zeer divers samengesteld, o.a. (ex-)patiënten, personen uit de directe omgeving van (ex-)patiënten en sympathisanten.

De vele extra's voor patiënten zijn alleen te realiseren door de inzet van de vrijwilligers, ieder op zijn/haar manier en binnen zijn/haar mogelijkheden en interesse. Als dank en blijk van waardering vindt er jaarlijks een vrijwilligersfeest plaats.

Hebt u interesse om zich als vrijwilliger in te zetten binnen het Revalidatie & MS Centrum?
Gelieve het formulier af te drukken, in te vullen en per post terug te sturen naar Revalidatie & MS Centrum - t.a.v. Martine Verhoeven - Boemerangstraat 2 - 3900 Overpelt of u overhandigt het aan het onthaal t.a.v. Martine Verhoeven.

Meer informatie kan u verkrijgen bij de vrijwilligerscoördinator mevrouw Martine Verhoeven, dienstverantwoordelijke ergotherapie / dienst vrije tijd.
Tel. 011/80.91.14
E-mail: martine.verhoeven[!]msreva.be

Documenten (PDF)
Om PDF-documenten te kunnen lezen, heeft u de Adobe® Acrobat® Reader nodig op uw computer. Deze kan u gratis downloaden van de website van Adobe: www.adobe.be