Stuur ons een e-mail
Home Home
Naar de homepagina
Stuur ons een e-mail

WELKOM IN NOORDERHART

Noorderhart is de nieuwe, overkoepelende naam waaronder het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum hun vleugels zullen uitslaan. Beide ziekenhuizen zijn gelegen in Pelt en werken al jaren samen. Nu vliegen ze samen voluit verder vooruit onder deze nieuwe naam.

ONDER ONZE VLEUGELS

Voor beide campussen stippelden we niet alleen ambitieuze toekomstplannen uit. Met vaste hand tekenden we ook een nieuwe huisstijl uit. Vanuit onze kersverse missie en visie creëerden we een nieuwe identiteit, een nieuw gezicht voor onze ziekenhuizen. Deze nieuwe identiteit moest perfect zijn. Daarom betrokken we medewerkers uit alle beroepsgroepen. Samen zochten we naar onze gemeenschappelijke eigenheid, eentje waarin elke medewerker zich moest kunnen vinden en die naar onze patiënten uitstraalt waar we voor staan. En zo werd NOORDERHART geboren. Verwijzend naar onze centrale locatie in Noord-Limburg en naar ons warm hart voor onze patiënten.

Noorderhart staat niet enkel voor excellente zorg, maar ook voor zorgzaamheid en geborgenheid. Dit moest ook zichtbaar zijn in ons logo. Zo kwam de Noorderhart-vogel tot leven. De vogel staat symbool voor het zorgende, als in ‘iemand onder je vleugels nemen’. Ook een verwijzing naar het kunstwerk ‘Onder de vleugels’ van Olivier Strebelle dat aan de hoofdingang van het Mariaziekenhuis staat. Onder de beschermende vleugels van onze zorgverleners zit je goed tot je sterk genoeg bent om je eigen vleugels weer uit te slaan.

VLEUGELS UITSPREIDEN

Ons Noorderhart-verhaal zal geleidelijk zijn vleugels spreiden. Enkele van de typerende vogels zijn al neergestreken op onze campussen: als je het Mariaziekenhuis of het Revalidatie & MS Centrum betreedt, kom je onze nieuwe naam hier en daar al tegen. Beide ziekenhuizen ondergaan de volgende maanden een transformatie waarbij we steeds meer Noorderhart worden.

EIGENHEID BLIJFT BEHOUDEN

Het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum vormen één geheel, maar wel met specifieke aandacht voor de sterktes en troeven van elke campus. Voor onze patiënten verandert er dus niets. Behalve onze naam. Ze kunnen blijven rekenen op onze excellente zorg, want dat is wat telt.

Onder onze vleugels zit je goed. Welkom in Noorderhart.